CSR-politik

BRC

Som BRC-certificeret* importør lever vi op til specifikke og særlige krav om både produktsikkerhed og processtyring af såvel produktion som transport af fødevarer.

Det betyder blandt andet, at vi udvælger vores leverandører nøje på baggrund af produkternes smag og kvalitet samt fødevaresikkerhed, som sikres ved, at vi kun arbejder sammen med GFSI** certificerede producenter. Derudover gennemgår alle produkter og producenter en risikovurdering for at fastlægge og kontrollere potentielle risici for sundhedsfare.

En BRC-certificering er en forsikring til forbrugerne om, at den mad de køber, lever op til visse standarder og regler, foruden den gældende lovgivning, for at sikre fødevaresikkerheden. BRC er et supplement til myndighedskravene og stiller ekstra skrappe krav til fødevareproducenter – alle tiltag udføres med forbrugernes sikkerhed for øje.

Med en BRC-certificering vil vi kontinuerligt gennemgå vores leverandører, produkter og processer, for hele tiden at udvikle og forbedre os som fødevareimportør gennem specifikke mål og politikker for Carl B. Feldthusen. Desuden arbejder vi med at forhindre Food Fraud på den bedst mulige måde, ved at risikovurdere vores leverandører på baggrund af deres produkter, deres geografiske placering og den generelle historik omkring snyd med den pågældende fødevare.

Se vores certifikat her.


*British Retail Consortium
**Global Food Safety Initiative

Se vores kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen her.

Mindre madspild

Hos Carl B Feldthusen er det vigtigt for os at mindske vores madspild så meget som muligt. Derfor arbejder vi sammen med bl.a. Too Good To Go & Fødevarebanken, for at så få af vores varer går til spilde. I 2021 kunne vi bryste os af at have reddet mere end 7600 varer, som ellers ville være blevet smidt ud.

Vores samarbejde med Too Good To Go har også resulteret i en større ændring af flere af vores labels, som har fået tilføjet ordlyden ’ofte god efter’ efter ’bedst før’-datoen. Denne ordlyd skal hjælpe forbrugerne med at blive bedre til at bruge deres sunde fornuft og vurdere fødevarerne, selvom de har overskredet ’bedst før’-datoen. Vi har valgt at tilføje denne ordlyd, da konservesvarer, som er en af vores primære varegrupper, i mange tilfælde sagtens kan spises efter datomærkningen er overskredet.

Miljø

Som importvirksomhed mener vi, at vi har et særligt ansvar i forhold til miljøet. Derfor har vi fokus på at disponere vores varer på den mest optimale måde og bestræber os altid på at fylde vores containere helt op inden de sendes mod Danmark, for at fragte så lidt luft rundt i verden som muligt. Vi har også fokus på valg af den mest hensigtsmæssige emballage, for at optimere vores logistik både i forhold til vægt og spildplads.
Særligt vores græske oliven sortiment kan nævnes her, hvor alle bøtterne er tildelt glas/gaffel mærket. Dette betyder at bøtterne må genanvendes til fødevareopbevaring. Ligeledes kan vi nævne vores tomatpasta og pizzasaucer som nu hovedsageligt produceres i poser i stedet for dåser. Dette betyder, at vi kan pakke flere varer på en palle, emballagen vejer mindre og der er mindre skrald i køkkenerne.