Early Harvest ekstra jomfru olivenolie

Early Harvest ekstra jomfru olivenolie

Dette blogindlæg skal handle om vores ekstra jomfru olivenolie ”Early Harvest”, som er en hel speciel olie. Hvad er det, der gør den så speciel og hvordan er den produceret?

Early Harvest ekstra jomfru olivenolie

Early Harvest markerer starten på en ny olivenoliesæson. Som navnet antyder, så produceres den af de aller første oliven, der viser sig på træerne, og som stadig er umodne. Jo tidligere i modningsprocessen en oliven plukkes, jo mindre olie kan der udvindes af den. Det skyldes, at oliven udvikler mere olie, jo mere de modnes. Ved at høste olivenfrugterne inden de er modne, får olien en mere intens smag og duft. Samtidig giver det olien en større koncentration af sunde plantestoffer og naturlige antioxidanter.

Early Harvest produceres af olivensorten Koroneiki, som bliver plukket ved håndkraft, fordi det er den mest skånsomme metode, som giver flest fejlfrie oliven. Allerede få timer efter plukningen bliver frugterne pressede. Dette foregår udelukkende ved mekaniske processer – altså uden tilsat kemi, og ved en temperatur under 27 grader, så kvalitet og aroma opretholdes.

Efter presningen hældes olien på flasker uden at blive filtreret først. Der er derfor små partikler af olivenfrugterne i olien, som giver olien en markant smag og duft samt en meget smuk grøn farve.

Early Harvest ekstra jomfru olivenolie har en stærk aroma af nyslået græs og grønne urter. En frisk, frugtagtig og intens smag samt en behagelig og bitter eftersmag. Den er intens og stærk, og kan for nogen give en ”kraftigere krydret” fornemmelse på tungen.

Denne olie er helt perfekt over et stykke friskbagt brød eller i salater, hvor man rigtig kan smage den. Den er også velegnet til pasta, fisk og supper, og kan bruges i alle middelhavsretter.

Syreindholdet i vores Early Harvest jomfru olivenolie er mindre end 0,3%, hvilket er et af kendetegnene for de eksklusive ekstra jomfru olivenolie.

Vores udvalg af Early Harvest