Opskrift på en nem dressing med citron og olivenolie

Opskrift på en nem dressing med citron og olivenolie

Står du også engang imellem og mangler en nem, hurtig og velsmagende dressing, der kan gå til lidt af det hele? Så er det dit held, at det netop er sådan en opskrift, som vi vil dele med dig i dag. Dressingen kan bruges til et hav af forskellige salater, rodfrugter, tilberedte grøntsager, fisk, pastaretter eller hvad der nu er på menuen.

Carl B. Feldthusens opskrift på en nem olie-citron dressing

Du skal bruge:

  • 1 dl olivenolie
  • 1/3 dl citronsaft
  • Salt & peber

Med disse få ingredienser har du altid en nem og velsmagende grund-dressing ved hånden. En dressing, der er lavet af olie og syre som denne kaldes en vinaigrette. En vinaigrette kan varieres i det uendelige ved fx at tilføje balsamico eddike, krydderurter, frugtsaft, krydderier, honning, sennep eller hvad du nu lige har i køkkenskabene. Faktisk er det kun din fantasi, der sætter grænser.

Bonusinfo: Hvis du ikke har nogle citroner, så kan eddike sagtens bruges i stedet.

Prøv for eksempel:

Sådan gør du:

Bland olie og citronsaft i en skål og rør godt rundt. Smag til med salt og peber – og dressingen er faktisk klar til servering. Nemmere bliver det næsten ikke. Vil du have andre smagsgivere i dressingen, så tilsætter du dem blot til blandingen og rører godt rundt. Husk at smage til undervejs.

olie citron dressing

Du kan også prøve:

Med disse ekstra jomfru olivenolier med smag skal du ikke selv tænke på at tilsætte ekstra smagsgivere. Olierne kan bruges lige som de er, eller der kan tilsættes citronsaft eller eddike, salt og peber for en nem, velsmagende vinaigrette.